bezoekers

Bezoekers

Het Jozefhuis biedt dagopvang voor ouderen en minder validen, ongeacht hun leeftijd.

vrijwilligers

Vrijwilligers

De vrijwilligers begeleiden de bezoekers met aandacht en zorg. 

profs

Professionele zorg

De vrijwilliger van het jozefhuis worden professioneel ondersteund door wijkverzorgenden

In 1982 werd een nieuw Kruisgebouw in gebruik genomen. Toen werd door de toenmalige wijkverpleegkundige Pieter van der Hooft en het bestuur van toenmalig Groene Kruis het idee geoppert om in het oude Groene Kruisgebouw gehandicapten en oudere mensen op te vangen. Pieter van der Hooft constateerde tijdens zijn werk als wijkverpleegkundige dat onder deze veel mensen eenzaamheid was met weinig sociale contacten. Ook constateerde hij dat sommige mantelzorgers overbelast raakten. Als er opvang kwam werden deze mensen ontlast, zodat ze langer voor hun dierbaren kunnen zorgen.

Dit initiatief werd gesteund door gemeente Roggel, na de fusie van de gemeentes door gemeente Roggel en Neer en na de laatste fusie door gemeente Leudal..

Door verandering in de zorg is het jozefhuis een voorbeeld hoe de dagopvang goedkoper kan.

Er werd een werkgroep gevormd, een enquêtte gehouden en een informatieavond.  Daarop kwam veel respons en er meldden veel vrijwilligers aan. Na het opknappen van het gebouw door vrijwilligers kwamen 26 mei 1983 de eerste bezoekers. In het begin was het Jozefhuis alleen op dinsdag en donderdag geopend. 's Middags werd voor een warme maaltijd gezorgd door vrijwilligers. Na een tijdje was er behoefte aan om ook op woensdag open te zijn en daarna ook op vrijdag.

Op een gegeven moment was het jozefhuis uit zijn jasje gegroeid. In 1996 werd het jozefhuis tijdelijk ontruimd. Daarna werd het verbouwd en uigebreid. Er kwamen aangepaste invalidetoiletten,  2 rustkamers met een hoog/ laag bed, nieuwe keuken en een nieuwe hobbyruimte. De bezoekers konden toen tijdelijk terecht bij het voormalig verzekeringskantoor van G. Hendrikx. In 1997 was de verbouwing gerealiseerd.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd